تبلیغ وینک مگ

کوئید ۱۹؛ سد گزینش در آموزش و پرورش

نامه به حسن قشقاوی

نامه به حسن قشقاوی

وزارت آموزش و پرورش یکی از نهادهای حساس و پایه‌ای بر نظام جمهوری اسلامی ایران است، این نهاد مانند هر سیستم دیگری نیاز به استخدام و بهسازی نیروی انسانی دارد اما وجود سدی به اسم گزینش مانع از استخدام و بکارگیری نیروی جدید در این نهاد شده است. وجود قوانین و مقررات برای استخدام البته امری لازم و ضروری است اما برخی از ایرادات وارده به مصاحبه شوندگان و رد آن‌ها نشان می‌دهد که گزینش این نهاد با واقعیت‌های زندگی اجتماعی آشنایی ندارد.

یکی از کسانی که در این فرایند کد ۱۹ شده است می‌گوید؛ ماعده‌ای از جوانان پرتلاش و سخت کوش پس از گذراندن ماراتن آزمون و مصاحبه سلیقه‌ای و سخت و نفس‌گیر تخصصی با ناعادلانه‌ترین قضاوت‌ها از ورود به عرصه تعلیم و تربیت جامانده‌ایم و کد ۱۹یا بهتر بگویم کویید ۱۹ اجتماعی خوردیم طوریکه همه فاصله اجتماعیشان را به دلیل این برچسب بی‌پایه و اساس با ما رعایت می‌کنند و فکر می‌کنند ما مشکل خاصی داریم، این عدالت نیست که با این برخورد سلیقه‌ای ما را نسبت به آینده خود و کشور و مسئولین بدبین کنند و به دنبال آن خانواده‌های زیادی را ناامید کنند.

سوال اینجاست آیامعیارهایی که برای گزینش آن هم به صورت افراطی و غیرقابل انعطاف در نظرگرفتند جز از یک معصوم از شخص دیگری برمی‌آید؟ آیا خودشان واقعاً همه آن شرایط را ازابتدا تا الان داشتند؟ سد عبور صراط مستقیم برزخ و دوزخ را برای ما در همین دنیا ترسیم کردند چرا در گزینش مثل مجرمان جانی با ما برخورد کردند چرا با پرسش‌های مسخره و بی‌مورد تشویق و ترویج دروغگویی و ریاکاری و نفاق می‌کنند و گفتن راست و حقیقت حسب شرایط شخصی مذموم و باعث کدخوردن شود، اینهمه دغدغه و فروپاشی روانی جوانان حق الناس نابخشودنی است که نخواهیم بخشید و فردای قیامت پاسخگو هستند، بعضی از کدخوردگان مادران فرزندان شایسته این سرزمینند که الان با این کد وجهه اجتماعی و خانوادگی‌شان زیرسوال رفته، با آبروی رفته مردم چه کاری می‌توان کرد.

م. خ یکی دیگر از افرادی که کد ۱۹ گرفتند می‌گوید؛ برای روشن‌تر شدن موضوع بخشی از دلایل رد شدن افراد بدین شرح است: مانتویی بودن، حضور کمرنگ در نماز جماعت و جمعه، عکس پروفایل، پیدا بودن ریشه‌ی مو در عکس کارت ملی، تتوی ابرو و… و اعمال نظرات سلیقه‌ای که افرادی با موارد مشابه یکی پذیرفته شده و دیگری رد شده است. زنان مصاحبه کننده در مصاحبه بعضاً به صورت و ابروی افراد دست می‌کشند و بررسی می‌کنند انگار صاحب بدن ما هم هستند.

یکی دیگر از این افراد خطاب به نماینده مجلس نوشته است؛ سلام اقای دکتر به نمایندگی از هزاران جوان ایرانی که همه‌ی امیدشون بعداز خدا به شما نمایندگان مردمی هست پیام میدم.. بعد از ۱۶ سال تحمل سختی و درس خوندن نشستیم یکسال تمام درس خوندیم و آزمون استخدامی شرکت کردیم با نمره‌ی بالا قبول شدیم و حالا به خاطر چند تا کامنت تلگرام یا لایک و استوری یا لاک و ناخن و ریشه‌ی مو و… هزارتا مشکل مسخره دیگر که همگی برانگیخته از احساسات جوانی و ناآگاهی و گاهی در اثر فشار مالی و زندگی بوده است مارا کد کردند و هرچه هم اظهار ندامت می‌کنیم فایده‌ای ندارد آیا همه‌ی شما مسئولین و کارمندان و معلمان عصمت دارید؟ مگر خود قرآن نفرمود ان الله یحب التوابین و یحب المتطهرین؟ مگر حضرت علی به مالک نفرمود که اگر شب کسی را در حال گناه دیدی صبح به آن چشم نگاهش نکن شاید سحرگاه توبه کرده باشد؟ مگر خداوند نفرمودند صدبار اگر توبه شکستی بازآ؟ تورو خدا شما که صداییتان به گوش می‌رسد و تیغتان بران است نگذارید آینده‌ی ما جوانان که فقط هدفمان خدمت به مملکت اسلامی و روزی حلال است به یغما برود.. کاش راهی برای جبران خطا و تذکر می‌ساختند کاش کارت زردی جلویمان می‌گرفتند که با تعهد سنگین گذشته‌ی خود را جبران کنیم #تعهد_به_جای_کد… شمارا به خدا قسم میدم صداییمان را به گوش مسئولین و رهبر عزیز انقلاب برسانید و بفرمایید که ما هم جوانان این مرز و بوم هستیم. اجرتان با خدا با تشکر

در همین راستا تعدادی از این افراد با تنظیم نامه‌ای از حسن قشقاوی در خواست کمک و مساعدت نمودند.

نامه به حسن قشقاوی
               نامه به حسن قشقاوی

بررسی‌های نشان می‌دهد که دلایل اصلی برای رد یک فرد باید در این چارچوب باشد؛

۱- عدم تطابق با معیارهای عمومی گزینش:

  • سوء پیشینه کیفری: افرادی که دارای سابقه کیفری جدی باشند.
  • عدم التزام عملی به قوانین و مقررات: افرادی که به طور آشکار قوانین و مقررات کشور را نادیده بگیرند.
  • سوء شهرت در جامعه: افرادی که به دلایلی در جامعه بدنام باشند.

۲- مشکلات مرتبط با شرایط جسمانی و روانی:

  • بیماری‌های جسمانی: افرادی که بیماری‌های جسمانی جدی دارند که می‌تواند توانایی آن‌هادر انجام وظایف شغلی را تحت تأثیر قرار دهد.
  • مشکلات روانی: افرادی که دارای مشکلات روانی جدی هستند و این مشکلات ممکن است بر عملکرد شغلی آن‌هاتأثیر منفی بگذارد.

۳- موانع سیاسی و اعتقادی:

  • عدم التزام عملی به دین و مذهب رسمی کشور: افرادی که به دین و مذهب رسمی کشور التزام نداشته باشند.
  • فعالیت‌های سیاسی مخالف با نظام جمهوری اسلامی: افرادی که در فعالیت‌های سیاسی مخالف نظام شرکت داشته‌اند.

۴- مشکلات مرتبط با اسناد و مدارک:

ارائه مدارک جعلی یا نادرست: افرادی که مدارک تحصیلی، شغلی یا هویتی جعلی یا نادرست ارائه دهند.

عدم تکمیل صحیح و به موقع مدارک مورد نیاز: افرادی که مدارک خود را به موقع و به طور کامل ارائه ندهند.

حال سوال این است که آیا شایسته است با جوانان این سرزمین برخوردهای سلیقه ای بکنیم؟

0 مورد نقد و بررسی

تبلیغ وینک مگ

→ خواندن مطلب قبلی

زن بودن درافغانستان آیا جرم است؟ شوهرکردن را یادداشتی، کارکردن و اشپزی¬کردن را یادنداشتی!

خواندن مطلب بعدی ←

محمد تقی فاضلی خبرنگار و ادمین کانال اصحاب رسانه از زندان آزاد شد

محبوب ترین