پس از ۳۰ سال مسئولین از یک خانواده شهید در اورین دیدار کردند
امیرحسین باقرنژاد: ۴۰۳/۳/۱۶
و اکنون شورای نگهبان دقیقا در پیچی تاریخی قرار دارد.
در پسِ این پیچ تاریخی دو راهی نظام و مردم است.
به کدام سمت بپیچد؟
به سمت نظام؟
یا؛
به سمت مردم؟
کدام؟
و آیا و اصولا این تفکیک و یا این سوال درست هست؟
نه. درست نیست.
ولی یک اما دارد.
و آن این است که اولویت با کدام هست؟
با “نظام” یا “مردم”؟
به زعم بنده، این دقیقا همان پیچ تاریخی است. شورای نگهبان حتما این دقت را خواهد داشت تا بعد از این “پیچ تاریخی” در “سمت درست تاریخ” بایستد.
به نظر بنده “سمت درست تاریخ” برای همه ادوار “سمت مردم” است.
اساساً بستر شکل گیری نهضت امام ره که از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ علنی شد و در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ منجر به پیروزی و حدوث حکومت اسلامی/انقلابی شد با تکیه بر “مردم” بود. شاهد مثالش هم همان بیان ظریف امام ره بود، زمانی که وقتی او را در قم دستگیر کردند، در مسیر انتقال به تهران، ماموری از ایشان سوال کرد که با کدام سربازان قصد انقلاب دارید؟ امام فرمودند:”سربازان من در گهواره ها هستند.”
و به قول آقای مهندس باهنر:”شاید این تلنگری جدی برای کسانی بود که خود را در آن دوره سرباز کشور و امام می دانستند. به طوری که یاران امام این ماموریت را احساس کردند که نسل انقلاب را آماده کنند و پایه های انقلاب را بسازند”.
پس؛ پایه های انقلاب، یعنی مردم.
لذا این مهم! اساس شکل گیری، مداومت، پیروزی نهضت، اسقرار نظام اسلامی/انقلابی، مقاومت، قوام و استمرار مقتدرانه و تاثیر گذار بر تحولات منطقه ای و بین المللی آن تا امروز شده است.
این موفقیتها و تمام دستاوردهای ارزشمند و گرانسنگ (که البته اگر نبود فرصت سوزی ها و هدر رفت منابع انسانی /زمانی /مکانی /طبیعی /فرهنگی /اقتصادی و سیاسی که می توانست رتبه های برتری را برای کشور در تمام حوزه ها و بخش ها، تحصیل کند)، همه و همه به اتکای حضور حداقل ۴۵ ساله ملت نستوه، مقاوم، صبور و ایثارگر ایران در صحنه های حساس و اثرگذار و بزنگاه های مهم برای حفاظت، صیانت و پاسداری از انقلاب اسلامی ایران بوده است.
تکیه نظام، استمرار و بقای آن به وجود و حضور مردم، در بیانات امام خمینیره و مقام معظم رهبری به کرات مورد تذکر و تاکید بوده است.
لذا توقع و انتظار آن است که شورای نگهبان در تایید نهایی نامزدها به ویژگی مردمی بودن آنان توجه ویژه کند و انگیزه درونی و واقعی تامین منافع و رضایت مردم توسط کاندیداها را بر اولویتهای تخصصی آنان ارجح بگیرد.
بی شک متخصص ترین کاندیدا کسی است که مردم را، رنج آنان را، نیازهایشان را فهم کرده باشد.
اینکه مردم کدام یک را در برطرف کردن نیازها و حل مشکلات و معضلاتشان می پسندند، به نظر و رای مردم بستگی دارد.
از همین روی بر شورای نگهبان فرض است برای انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری در تایید صلاحیت کاندیداها به شکلی عمل کند که نتیجه نهایی انتخاب طوری شود که بین منتخب و مردم زبان و فهم مشترک در بالاترین حد انطباق به وجود آید.
شورای نگهبان اگر به گونه ای عمل کند که فهم و دریافت آنچه مردم می خواهند و به منتخب می گویند و یا مردم از منتخب می شنوند، نیاز به مترجم نداشته باشد، بزرگترین خدمت را به نظام مقدس انقلاب اسلامی ایران کرده اند و نزد خداوند ماجور خواهند بود.
که البته در این مقطع آن دستی که دخالت خواهد کرد و با اشاره ای مردم را به سمت کسی که خالصانه تر خود را برای پذیرش این مسئولیت سفت و سخت صادقانه آماده کرده باشد، دست و اشاره خداست.
حواس همه ما به اشاره خدا باشد./والسلام